Facebook

Mestanlı İlahiyat Lisesinde Bilgi yarışması yapıldı

14 Mayıs 2013 Salı

Share this history on :

Mestanlı İlahiyat Lisesinde Kur'anı Kerim  ezan ve hadis okuma yarışmaları yapıldı. Bölge Müftümüz Beyhan Mehmed’in başkanlığında kurulan jüride, Bölge vaizi Enver Nasuf, Kırcaali Camii İmam Hatibi, Recai Yıldız, Mestanlı Eski Cami İmam Hatibi Güner Macır, Mestanlı Yeni Cami İmam Hatibi Aydın  Ömerosman  yer aldılar.
Çok çekişmeli geçen ezan yarışmasında, jürinin çok hassas hesaplamalarından sonra, birinciliği Özcan İsmet, ikinciliği Aydın Mehmed, üçüncülüğü Cengiz Mümün aldılar.
Yine çok heyecanlı geçen Kur'anı Kerim yarışmasında dereceye girenler, birinci Aydın Mehmed, ikinci Özcan İsmet, üçüncü İsmail Durlu oldu.
Jürinin en çok zorlandığı ezber hadis okuma yarışmasında üç birincilik elde edildi. Birinciler, Mevliya Süleyman, Ayşe Hatab, Esma Durlu hiç hata yapmadan hadisleri ve meallerini okudular.
Kız öğrenciler arasında yapılan Kur’anı okuma yarışmasında birinciliği Ayşe Hatab, ikinciliği Emine Aktaş, üçüncülüğü Esma Durlu kazandılar. Bu yarışmada jüri üyeliklerini yapan, Nurcihan Emin, Nalan Kirişeva ve Sibel Mehmed’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Bu yarışma vesilesi ile Mestanlı halkı, geleceğin Müftülerini, hocalarını, vaiz ve vaizelerini görme imkanı buldular. Bu manevi atmosferden istifade edenler ayrılırken okul müdürüne bu şekilde organizasyon sebebi ile  şükranlarını sundular ve böyle etkinliklerin daha çok olmasını dilediler.