Facebook

Sezgin Mümin: 'Zalimlere “HAYIR” deyin'

1 Haziran 2013 Cumartesi

Share this history on :
Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Bulgaristan Türkleri ile göçmen derneklerine‘Soya Dönüş Süreci döneminde Türklere zulmedenlere karşı uyanık olun’ çağrısında bulundu.
Sezgin Mümin, Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ileHak ve Özgürlükler Hareketi’ni (HÖH) ilkesizce ittifak kurup atanacak bakan yardımcıları ile valiler konusunda pazarlığa giriştiklerini kaydetti.

Mümin, “Zalimlere “HAYIR” deyin!” çağrısında da bulundu.

Çağrı metni:

Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu Başkanı Sezgin Mümin’den

Ç A Ğ R I

   Bulgaristan Cumhuriyeti’nden Kovulmuş Sayın Soydaşlarım,
   Sayın Göçmen Dernekleri Başkanları,
   Türk Kardeşlerim,
   Bulgaristan Adalet Federasyonu, Bulgaristan Müslümanları ile Türk kökenli vatandaşların sorunları ile sivil toplum kuruluşudur. Bizim en büyük başarımız Millet Meclisi’nce 11 Ocak 2012 tarihinde oylanan Bulgaristan Müslümanlarının Zorunlu Asimilȃsyonunu Kınayan Bildiri’dir. Bu da Bulgaristan devletinin, Bulgaristan Türklerinin kanayan yarası olan tarihȋ bir olayı başlı başına bir değerlendirmesidir.
   Şu an BSP ile HÖH, aralarında ilkesizce bir koalisyona imza atarak atanacak bakan yardımcıları ile valiler ile ilgili pazarlıklar yapılıyor.
   Kırcaali şehri ile diğer karma bölgelerdeki illere atanacak valileri görmek bizim için şaşırtıcı bir sürprizdi.
  Soya Donüş Süreci’nde aktif rol almış kişiler, yarın bizi o bölgelerde temsiz edecekler. Artık uyanık olun, sizi tehditle, şiddetle ya da casusluk yaparak isimlerinizi değiştirmeye zorlayıp kaderinizi değiştiren kişileri tanıdığınızda alarma geçin.
   Zalimlere “HAYIR” deyin!


BAF Başkanı Sezgin Mümin



Aydın Osman | T HABER