Facebook

'Bereket Konvoyu' geliyor

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Share this history on :
Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bereket Konvoyu' bu yıl da coşkuyla uğurlandı. Düzenlenentörene Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in yanı sıra, AK Parti İlçe Başkanı Cemil Yıldız, balkan ülkelerinin konsolosları ve vatandaşlar katıldı. Tören halk oyunları gösterileri ile devam etti. Törende konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Bu bir kardeşlik, dostluk, kültür projesi. Burada muhabbet, dostluk, kardeşlik var. Oranın halkları ile buranın halklarını birleştiriyoruz. Bu yıl 9.’sunu yapacağımız proje kapsamında 4 tane tır ile bugün hareket edeceğiz. Bunların içinde mutfak, malzeme, masaile sandalye var. Oradaki komşularımız ile aynı sofrayı paylaşıyor, aynı suyu içiyoruz. Oraya gittiğimizde bize, ‘Niye bugüne kadar bizi aramadınız, gelmediniz’ diyorlar. Bu projeler biz yaşadığımız müddetçe devam edecek” dedi. Konuşmaların ardından dualar edilerek beyaz güverciler uçuruldu. 
Başkan Atila Aydıner ve protokolün el sallayarak uğurladığı konvoy yola çıktı. 

700 BİN KİŞİYE ULAŞTI 
Konvoy, 2005 yılından bugüne kadar Hırvatistan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Karadağ, Yunanistan ve Arnavutluk’ta 80’e yakın şehir, Almanya, Avusturya ve Fransa’da 5 şehir, Lübnanve Türkiye’de 25 şehir gezerek 700 bin kişiye iftar verdi. 80 kişilik gönüllü ekibin yer aldığı konvoyda, 4 tır, 2 otobüs, 4 minibüs bulunuyor.

......................................................................................................................................
İLGİLİ HABER:

"Bereket Konvoyu" Kırcaali’de

16 Ağustos 2012 Perşembe


İstanbul Bayrampaşa Belediyesi'nin "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla 8. kez yola çıkan "Bereket Konvoyu"nun bu akşamki durağı Bulgaristan’daki Türklerin başkenti konumundaki Kırcaali şehriydi. 

Kırcaali’deki Drujba Stadı’nın önünde yaklaşık 3 bin kişi iftara katıldı. İftara katılanlar arasında Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (DPS) Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Riza, Türkiye’nin Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, bölgeden Müslüman ve Hristiyan din adamları ve Bayrampaşa Belediyesinden misafirler vardı. "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla İstanbul'dan yola çıkan "Bereket Konvoyu"’nun Kırcaali’de verdiği iftarın ardından ünlü sanatçı Coşkun Sabah bir konser verdi.

AJANS BG