Facebook

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy’un Mesajı

8 Aralık 2017 Cuma

Share this history on :
Türkiye’nin komşusu, dostu, müttefiki ve ortağı Bulgaristan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak görevime başlamaktan memnuniyet duyuyorum.

Görevim süresince ülkelerimiz arasında her alandaki mevcut ilişkileri bütüncül bir yaklaşımla daha da geliştirmek temel hedefimizdir. Bu süreçte iyi komşuluk, ortaklık, müttefiklik yol gösterici olmaktadır. Karşılıklı yarar ve saygı temelinde sürdürülen yapıcı işbirliği iki ülke ilişkilerinin teminatıdır. Önümüzdeki dönemde, üst düzey temas ve ziyaretlerle mevcut ilişki ve işbirliğimizi taçlandırmayı istiyoruz.

Ortak tarihi ve kültürel mirasımız, ülkelerimiz arasında halklarımızın dostluğuna, karşılıklı anlayış temelinde önemli katkı sağlamaktadır. Tarihi ve kültürel eserler tüm insanlığın ortak mirasıdır. Ülkelerimizdeki tarihi ve kültürel mirasın korunması ve yaşatılması, ülkelerimiz arasındaki toplumsal, kültürel ve ekonomik etkileşimi de daha ileriye götürecektir.
Bulgaristan’daki soydaşlarımız ve ülkemizdeki Bulgar cemaati, ikili ilişkilerimizde önemli bir dostluk köprüsüdür. Hak ve hukuklarına saygı temelinde, birlikte yaşama kültürünün somut nişanesidir. Bu birlikteliğe ülkelerimizde yaşayan Türk ve Bulgar vatandaşları da değerli katkı sağlamaktadır.

Ekonomik ilişkilerimiz iki ülke halklarının refahının birlikte ileriye götürülmesinde önemli bir potansiyel içermektedir. 3. en büyük ticari ortağı olduğumuz Bulgaristan’la3.5 milyar Avro seviyesindeki ikili ticaret hacmimiz, ulaşım ağlarının gelişmesi ve ortak sınır kapılarımızdaki işlemlerin hızlanmasıyla çok daha artacaktır.

Bölgemizde ortak refahı hedefleyen bir anlayışla çalışarak, işadamlarımızı Bulgaristan’daki yatırım olanaklarını değerlendirmek üzere teşvik edeceğiz. Bulgaristan’da önemli yatırımcı konumunda bulunan firmalarımızın yakın yatırımlarının artmasını arzu ediyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği olarak, Filibe ve Burgaz Başkonsolosluklarımızla, her zaman olduğu gibi en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu süreçte sizlerin dilek ve temennileri bizler için önemlidir. Kapımız ve kalbimiz her zaman açıktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve Büyükelçiliğimiz mensupları adına içten selam ve saygılarımı sunarım.

Dr. Hasan Ulusoy
Büyükelçi