Facebook

Kamuoyunu Bilgilendirme

17 Mayıs 2012 Perşembe

Share this history on :
12 Mayıs 2012 tarihinde Vakıflar Haftası nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Balkanlar’da Vakıf Malları’na ilişkin sempozyuma iştirak eden Başbakan Yardımcısı ve Bursa milletvekili Bülent Arınç’ın salondaki katılımın yoğun olmaması işaret ederek sarf etmiş olduğu sözler, Balkan camiasını töhmet altında bırakmış olması nedeniyle açıklama yapma zarureti doğmuştur.

Yerel ve ulusal medya organlarına “Muhacirlere Boş Salon Fırçası” şeklinde yansıyan haberlerde, Sayın Arınç’ın“… her köy, her kasabanın adına dernekler kuran ve onları federasyonlar haline getiren, ondan sonra da yüz binlerle ifade edildiklerini söyleyen o derneklerin, o federasyonların temsilcilerine. Neredeler? Eğer her birinden sadece bir kişi gelseydi bu salonu onlar, birkaç misli ile doldururlardı…” ifadeleri yer almaktadır.

Salondaki katılım yoğunluğunun düşük olması,şüphesiz bizleri de üzmüştür. Ancak bundaki başarısızlık bir organizasyon eksikliğini işaret etmektedir. Zira konuyla ilgili Yöresel derneklere davetiye ulaştırılmamıştır. İletilmediği gibi, etkinlik organizatörlerinin genel anlamda etkinliğin tanıtımı ve önceden duyurulması için somut bir çaba göstermediği de göze çarpmaktadır. Vakıf mallarımız gibi son derece önemli olan etkinliğe konunun derneklerimizin faaliyet alanını doğrudan ilgilendirmesi nedeniyle her şeyden önce bizlerin de davet edilmesi gerekirdi.

Ancak böyle bir girişim veya kaygı olmadığı gibi, neden iştirak edilmediğine ilişkin Sayın Arınç tarafından sert sayılabilecek açıklamalar yapılmıştır. Şunu net bir şekilde belirtmek gerekir ki, bizim kültürümüzde davet edilen yere icabet edilir. Nasıl ki, davet edilmeyen yerde bulunmak şık bir davranış olmaz; hakiki bilgiye sahip olmadan da yorum yapmak bir o kadar yakışıksızdır. Sayın Arınç’ı açıklamalarını gözden geçirmeye durumla ilgili yeni bir açıklama yapmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna ve soydaşlarımıza önemle duyurulur.
Saygılarımla Abdurahman Ardahan