Facebook

Balgöç'ten Türkiye'deki Bulgaristan vatandaşlarına duyuru

19 Mart 2013 Salı

Share this history on :


bulgaristan milletvekili secimleri 2013
 Komşu ülke Bulgaristan’da, 12 Mayıs 2013 Pazar günü Milletvekili Genel Seçimleri yapılacaktır. Söz konusu seçimlerde Türkiye’de seçim sandığı açılması için seçim tarihinden önce “dilekçe (zayavlenie)” doldurulması ve doldurulmuş olan bu “dilekçelerin (zayavlenielerin)” Bulgaristan Merkez Seçim Komisyonu tarafından belirlenen tarihten önce mutlaka ülkemizdeki Bulgaristan konsolosluklarına ulaştırılması gerekmektedir.  Eğer yeterli miktarda “dilekçe (zayavlenie)” doldurularak zamanında ülkemizdeki Bulgaristan konsolosluklarına ulaştırılamaz ise Türkiye’de seçim sandığı açılamayacaktır, bunun sonucunda da Türkiye’de ikamet eden ve Bulgaristan vatandaşlığına (çift vatandaş veya sadece Bulgaristan vatandaşı) sahip kişiler bu seçimlerde oy kullanamayacaklardır. Bu nedenle, İzmir’de seçim sandığı açılması ve Bulgaristan vatandaşlığına sahip olan kişilerin oy kullanabilmeleri için İzmir Bal-Göç Derneği tarafından “dilekçe (zayavlenie)” doldurma çalışması başlatılmıştır.

İzmir’de yaşayan, Bulgaristan vatandaşlığına sahip olan, kişilerin aşağıda yer alan “boş zayavlenie’yi”bilgisayarına yükleyip bunu yazıcıdan çıktı alarak yine aşağıda yer alan “örnekzayavlenie” dosyasındaki örneğe uygun olarak doldurup imzalayarak, imzalamış oldukları bu “dilekçeyi (zayavlenieyi)” İzmir Bal-Göç Derneği’nin Genel Merkezine veya derneğimizin Gaziemir Sarnıç, Menderes, Görece, Buca, Bornova, Balçova ve Karşıyaka şube merkezlerine teslim etmelerini önemle rica ediyoruz. Yukarıda da belirtildiği üzere eğer zamanında ve yeterli sayıda“dilekçe (zayavlenie)” toplanarak Bulgaristan konsolosluğuna teslim edilemez ise İzmir’de seçim sandığı açılamayacaktır ve vatandaşlar oy kullanamayacaklardır. Bu nedenle Bulgaristan vatandaşlığına sahip olan kişilerin konuya duyarlılık göstererek en kısa zamanda bu “dilekçeyi (zayavlenieyi)” doldurup imzalayarak derneğimizin genel merkezine veya yukarıda belirtilen şubelerimize teslim etmelerini önemle rica ediyoruz. “Boş zayavlenie’yi” ve “örnek zayavlenieyi” aşağıdan bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.
Dilekçe (Zayavlenie) Teslim Etmek İçin Son Tarih        : 8 Nisan 2013 Pazartesi



DİLEKÇE (ZAYAVLENİE) DOLDURULURKEN DİKKET EDİLMESİ GEREKEN KONULAR

1)       “Dilekçe (zayavlenie)” mutlaka “MAVİ RENKLİ” yazan “TÜKENMEZ KALEM” ile doldurulmalıdır. MAVİ RENKdışında (siyah, kızmızı, yeşil vs…) bir kalem ile doldurulmuş olan “dilekçeler (zayavlenieler)” dikkate alınmayacaktır. Aynı şekilde kurşun kalem veya dolma kalem ile doldurulan “dilekçeler (zayavlenieler)” de geçersiz sayılacaktır. Bu nedenle kişilerin “dilekçeyi (zayavlenieyi)” mutlaka “MAVİ RENKLİ TÜKENMEZ KALEM” ile doldurmaları gerekmektedir.

2)       Doldurulan her “dilekçe (zayavlenie)” mutlaka “dilekçe (zayavlenie)” sahibinin bizzat kendisi tarafından imzalanmalıdır, imza mutlaka MAVİ RENKLİ TÜKENMEZ KALEM ile atılmalıdır.

3)       Adına “dilekçe (zayavlenie)” doldurulan kişi en az 18 yaşında olmalıdır, 18 yaşından küçük kişiler kanun gereği oy kullanma hakkına sahip olmadıkları için onlar seçim sandığı açılması için “dilekçe (zayavlenie)”dolduramazlar. Ancak kişi “dilekçeyi (zayavlenieyi)” doldurduğu sırada 18 yaşında değilse fakat seçim günü olan 12 Mayıs 2013 tarihine kadar 18 yaşını dolduracak ise bu takdirde o kişi de seçim sandığı açılması için“dilekçe (zayavlenie)” doldurabilir.

4)       Usule uygun olarak doldurulup imzalanmış olan “dilekçelerin (zayavlenielerin)” en geç 8 Nisan 2013 Pazartesi günü saat 17:00’ye kadar İzmir Bal-Göç Derneği Genel Merkezine veya derneğimizin Gaziemir Sarnıç, Menderes, Görece, Buca, Bornova, Balçova ve Karşıyaka şube merkezlerine teslim edilmeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna ve ilgililere önemle duyurulur.