Facebook

Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı

19 Mart 2013 Salı

Share this history on :
Edirne'deki STK'ların 3. teklif çağrısı yapılan Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı'na projeler hazırladığı bildirildi.

Edirne Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentteki STK'ların Avrupa Birliği hibe programlarına yönelik proje hazırlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğü belirtildi.

STK'ların 3. teklif çağrısı yapılan Bulgaristan- Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı'na projeler hazırladığı ifade edilen açıklamada, Edirne Valiliği Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezi tarafından Edirne, Burgaz ve Yanbol'da düzenlenen "Ortaklık Forumu"na katılan STK yöneticilerinin kendi hizmet alanlarına uygun ortak dernek ve vakıflar ile eşleşerek, proje fikirlerini olgunlaştırmaya çalıştığı kaydedildi.

Açıklamada, EDROM Başkanı Erdinç Çekiç ve Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Yardımlaşma Derneği'nin Vali Yardımcısı Ayhan Özkan'ı ziyaret ettiği belirtildi.
-Bulgaristan Hasköy çalışma ziyareti-
Edirne Valiliği, Bulgaristan Hasköy'deki çalışma ziyaretlerinin tamamlandığını bildirdi.

Edirne Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında, Hasköy Bölge Valiliği işbirliği ile düzenlenen "Ortaklık Forumu"na Edirne'den yaklaşık 70 kişinin katıldığı belirtildi.

Yaklaşık 70 kişiden oluşan Edirne Heyetinin Hasköy ziyareti Heyet Başkanı Vali Yardımcısı Dr. Ayhan ÖZKAN, Filipe Başkonsolosu Şener CEBECİ ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Alaaddin UĞUR’un Hasköy Valisi İrena UZUNOVA’yı ziyareti ile başladı.

Ziyaretin ardından ortaklık forumu kapsamında toplantıya katılan kurum ve kuruluşların tanıtımı ve proje deneyimlerine ilişkin sunumları yapıldı. Forum ortaklık görüşmelerinin ardından sona erdi.



AA