Facebook

Bursa Konsolosu Dimitar Hadjiev, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'ı ziyaret etti

5 Nisan 2013 Cuma

Share this history on :
Dimitar Hadjiev
Bulgaristan'ın Bursa Konsolosu Dimitar Hadjiev, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'ı ziyaret ederek, çifte kimlikli Türklere gösterdiği yakın ilgiden ötürü teşekkür etti.

Hadjiev'in Çiftlikköy ziyaretine Yalova Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı (BAL-GÖÇ) Lütfi Özgür de katıldı. Bulgaristan'da 12 Mayıs'ta milletvekili genel seçimlerinin yapılacağını kaydeden Konsolos Hadjiev, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'a, çifte pasaport taşıyan soydaş vatandaşlara gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Seçimlerde Yalova'da sandık açılabilmesi için soydaş vatandaşların dilekçe vermesi gerektiğini belirten Hadjiev, "Vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlerden biri de Çiftlikköy. Bakanlıklardan gerekli izinleri aldık. Buradaki seçimlerde valiliklerden de lojistik destek sağlıyoruz. 

Vatandaşlarımızın 11 Mayıs tarihine kadar konsolosluğumuza müracaat etmeleri gerekiyor. Süreci BAL-GÖÇ derneğiyle birlikte organize ediyoruz. Bu noktada sizin de bize verdiğiniz destekleri biliyoruz ve size teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Dağ ise, Beşyüzevler Mahallesi'nde yoğun bir şekilde Bulgaristan göçmenlerinin bulunduğunu, bu noktada kendilerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Bulgaristan'ın Kavarna şehriyle kardeş şehir ilişkileri bulunduğunu kaydeden Dağ, "Kardeşlik ilişkilerinden çok memnunuz. Karşılıklı yaptığımız temaslar gerçekten ne kadar doğru bir karar verdiğimizi ispatlıyor" dedi.


İHLAS HABER AJANSI