Facebook

Sezgin Mümin, Bulgaristan Türklerine Türkçe eğitimi çağrısını yineledi

2 Nisan 2013 Salı

Share this history on :

Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Bulgaristan Türklerine geçen haftaki ana dili Türkçe eğitimi çağrısını bugün yineledi ve imza kampanyasının son tarihinin 18 Mayıs 2013 olduğunu da hatırlattı.

Sezgin Mümin, her hafta çağrıda bulunacağını bildirdi “Erken genel seçimlere katılacak partiler, Bulgaristan’da yaşan Türk soylu vatandaşların oylarını istiyorsa ana dili Türkçe eğitimi kampanyasını desteklesin. Bu kampanyayı görmezlikten duymazlıktan gelen partiler ne yüzle aziz Türk milletinden oy isteyecek. Türk milleti istemiyoruz bile dese onlar teşvik etmeli” diye konuştu.

 

BAF’IN ÇAĞRI METNİ

 

Bulgaristan Adalet Federasyonu sivil toplum örgütü Başkanı Sezgin Mümin’in

 

ÇAĞRISI

 

Sayın Soydaşlar,

Ana Babalar,

Nineler ile Dedeler,

Türk Kardeşlerim,

 

Çocuklerınızın ana dilini okumusa için en yakın okula dilekçe vermeniz gerektiğini, son tarihin 18 Mayıs 2013 olduğunu tekrar hatırlatırız.

Bazı yerlerde ana dili eğitimi için dilekçe vermekdeki zorluklarla ilgili ihbarlar aldık, biz bu konuda yardıma hazırız.

Bulgaristan Adalet Federasyonu sivil toplum örgütü, “Ana Dilinin Zorunlu Ders Olarak Okutulması” kampanyasını Ajans Bg’nin medya desteğiyle yansıtacak, okul müdürlerinin ana dili eğitimiyle ilgili dilekçeleri kabul etmeme durumunda size biz destekte bulunacağız.

 

Sayın Soydaşlar,

Ana Babalar,

Nineler ile Dedeler,

Türk Kardeşlerim,

 

Biz Bulgaristan’da yaşayan Türkler, dilimizin unutulmaması için, sonra da etnik olarak silinmemek için dilekçe verin.

Sivil toplum örgütümüzün ortak çabalarıyla hepimiz ana dilinin zorunlu ders olarak okutulması fikrini eğitim sistemine yansıtacağız, demokratik isteklerimizin devamı olacak ve hiç şüphesiz başarıya ulaşacağız.

Çocuklarımızın çoğunun okullarda ana dili eğitimi almalarını dileriz!

 

Aydın Osman | AJANS BG