Facebook

Mestan: “Ülkede hiç bir siyasi parti tek başına iktidara gelemez”

9 Nisan 2013 Salı

Share this history on :
Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Lideri Lütfi Mestan, “Ülkede hiç bir siyasi parti tek başına iktidara gelemez” dedi.

Bulgaristan'da üçüncü büyük siyasi partinin lideri olan Mestan, 12 Mayıs'ta yapılacak erken seçim öncesi HÖH’ün sloganını tanıttı ve hedeflerini anlattı.

Parti genel merkezindeki basın toplantısında konuşan Mestan, seçimde sloganlarının, "HÖH ile birlikte özgür ve güven dolu bir Bulgaristan için" şeklinde olacağını duyurdu.

HÖH’ün seçim kampanyasının 13 Nisan'da başlayacağını belirten Mestan, “Bu sloganı kullanıp seçmenimize kilit sözcüklerin ‘özgürlü’ ve ‘güvenlik” olduğunu söylemek istiyoruz” diye konuştu.

Toplam 38 siyasi parti ve 7 koalisyonun katılacağı seçim öncesi HÖH’ün halka vereceği ana mesajları özetleyen Mestan, ülkede hiç bir siyasi partinin tek başına iktidara gelemeyeceğini ileri sürdü.

Mestan, sokak gösterilerinin baskısı altında ezilen Boyko Borisov ve GERB hükümetinin ardından Bulgaristan’da siyasetin tavır değiştirmek zorunda olduğunu vurguladı.

Lütfi Mestan şöyle konuştu:
“Bulgaristan’da demokrasi sürecinin 23 yıllık geçmişinde vatandaş sürekli olarak özgürlük ve güvenlik arasında seçim yapmaktan usandı. Dengeyi bozan son yönetim, 4 yılda, vatandaşların bu iki yöndeki beklentileri konusunda herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Eski iktidarın karıştığı şiddet, telekulak, iş sektörüne baskı ve göstermelik polis baskınlarının ardından biz, parti olarak, dürüst ve açık mesajlarla seçmenimizin yanına gitmek isteriz. Hukukun üstünlüğü, sivil denetime açık bir düzen için çalışacağız.”

HÖH, seçim için 500 bin adet, “GERB iktidarının fiyaskosu – gerçeklerin acısı” başlıklı broşür dağıtarak, eski hükümetin icraatlarını eleştirecek.

AA