Facebook

Bulgaristan'da Türk Lideri Hedef Alan Saldırgana Tepki

11 Nisan 2013 Perşembe

Share this history on :

Bulgaristan'daki Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) Onursal Lideri Ahmet Doğan'ı öldürmeye teşebbüs etmekle suçlanan Oktay Enimehmedov'un (25) bağımsız milletvekili adaylığı için toplanan imzalar teslim edildi. HÖH Genel Başkanı Lütvi Mestan, "Bu eylem gerek milletvekili seçme ve belirleme fikrine karşı gerekse siyasi sisteme karşı asla kabul edilemeyecek bir aşağılama eylemi sayılır" dedi.
Bulgaristan'da 12 Mayıs'ta yapılacak erken seçimde bağımsız milletvekili adayı olmak isteyen ancak tutuklu yargılanan Enimehmedov için Burgaz'da imza toplayan bir grup, 8 bin imzayı Devlet Nüfus Dairesi'ne teslim ettiğini açıkladı.
Burgaz Bölge Seçim Komisyonu ise, imzaların geçerliliğinin onaylanması durumunda bile, cinayet teşebbüsünden yargılanan Enimehmedov'un seçim sırasında diğer milletvekili adaylarının sahip olduğu dokunulmazlık hakkından yararlanamayacağını, milletvekili seçilmesi durumda parlamentoya giremeyeceğini duyurdu.
AA muhaberine açıklamada bulunan HÖH Genel Başkanı Mestan ise Enimehmedov'la ilgili girişime tepki gösterdi. Mestan, "Bu eylem gerek milletvekili seçme ve belirleme fikrine karşı gerekse siyasi sisteme karşı asla kabul edilemeyecek bir aşağılama eylemi sayılır. Benzer bir yaklaşımı kabul eden siyaset tamamen çarptırılmış bulunuyor. Samimiyetle inanıyorum ki, Oktay Enimehmedov'un adaylığı, arkasında duran siyasi güçlerin ve kendisine sahip çıkmaya çalışan siyasetin bir uzantısıdır. Bu güçler 19 Ocak'ta kurultayımızda çirkin bir saldırı senaryosunu uygulamaya çalışmıştı" ifadelerini kullandı.
Mestan'ın selefi olan Doğan, HÖH'ün 19 Ocak'taki kongresinde kürsüde konuşmasını yaptığı sırada sahneye fırlayan Enimehmedov tarafından tabancayla hedef alınmıştı. Tabancanın tutukluk yapması üzerine Doğan saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.
 AA