Facebook

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Edirne'de

21 Mayıs 2013 Salı

Share this history on :
Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Margarita Popova, Edirne’de, başörtü takıp, tarihi Selimiye Camiini gezdi. Popova, camiilerinde, kiliselerin de Allah’ın evi olduğunu söyledi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Margarita Popova, Edirne'deki Aziz Konstantin ve Elena Bulgar Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen isim ayinine katıldı. Popova, ayinde Bulgar Ortodokslarla birlikte, mum yakıp dua etti. Ardından da kilise bahçesine yeni konulan çanı çalarak, açılışını yaptı. Popova, yaşları 50 ile 75 arasında değişen ve yöresel kıyafetlerini giyen kadın halk oyunları ekibiyle birlikte, kilise bahçesinde dans etti. Gazetecilerin, gelişiyle ilgili açıklama istediği Popova, Selimiye Camii'nin bahçesinde konuşmak istediğini söyledi. 

SELİMİYE CAMİİNİ GEZDİ

Kilisedeki ayinden sonra Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Margarita Popova, tarihi Selimiye Camii'ni geçti. Başını örterek camiiye giren Popova'ya, imam Hüseyin Özpınar'ın Mimar Sinan'ın ustalık eseri hakkında bilgiler verdi. Popova, imamın camii içinde okuduğu ezanı dikkatle dinledi.

Aziz Konstantin ve Elena Bayramı için Edirne'ye geldiğini ve komşu ülkede olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Popova, 'Bugün 21 Mayıs, Hıristiyan alemi, Aziz Konstantin ve Elena bayramını coşkuyla kutluyor. Bu nedenden dolayı biz, Edirne'deki kiliseye geldik. Bu bayramı kutlamak için geldik. Camii de kilisede Allah'ın evidir. İslam alemi de, Hıristiyan alemi de, her ikisinde insanlar hep aynı şeyler için dua eder. Barış, kardeşlik, sağlık için dua eder. Hangi ırktan olursan ol önemli değildir. İnsanlar aynı şey için dua eder dedi.ödedi. Popova, Bulgaristan'da da müslümanların camileri özgürce kullandığını söyledi.

Ardından Edirne'deki tarihi yeleri gezen Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Margarita Popova, ülkesine döndü.