Facebook

Gurbetçilerin Bulgaristan çilesi azalacak

26 Mayıs 2013 Pazar

Share this history on :
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, özellikle Avrupa'da yaşayan Türklerin Türkiye'ye izine gelişte kullandıkları Bulgaristan güzergahına dikkat çekerek ''Bundan sonra yol kontrollerinde daha titiz olacaklar" dedi.
Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlenen Ulaştırma Forumu'na katılan Bakan Yıldırım, Türkiye'nin kara, hava ve deniz ulaşımında alt yapı finansmanının nasıl sağlandığı konusunda bilgi verdi.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen bakanlara Türkiye'nin ulaştırma politikalarını anlatan Yıldırım, Türkiye'nin politikalarının artık dünyada da örnek alındığına dikkati çekti.
Bakan Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle Avrupa'da yaşayan Türklerin Türkiye'ye izine gelişte kullandıkları Bulgaristan güzergahına dikkat çekerek, şunları kaydetti:
''Bundan sonra yol kontrollerinde daha titiz olacaklar. Özellikle gurbetçi vatandaşlarımızın Bulgaristan üzerinden seyahatlerinde yaşanan sorunlar eski yıllara göre azaldı. Ancak hala sorun var. Bu konuda meslektaşımız daha titiz davranacaklarını bize ifade etti. Bulgaristan'da yeni hükümet kurulduktan sonra bu konu etraflıca ele alınabilir.'' 
AA